Franciaágy matrac egy vagy két darabból?

Szerző: márc 21, 2019

Ha a családban könnyen megoldható a nagy méretű, nehéz matrac forgatása akkor egy darabból szoktuk ajánlani az ágybetéteket. Ennek előnye, hogy rés nélkül igazi franciaágyként tudják használni az ágyat.

Franciaágy matrac, rugós matrac

Azoknál a pároknál ahol az egyik fél forgolódós érdemes elgondolkozniuk azon, hogy ha bonellrugós matracot választanak azt két darabból tegyék. A bonell rugós matracok sajátosságából adódóan a mozgás áthullámzik a másik oldalra.

Táskarugós matracok nagy előnye, hogy pont elasztikusak. Vagyis, ha az egyik fél forgolódik dupla méretű matrac esetén sem hullámzik be a másik fél alatt a matrac. Így ő nyugodtan tud tovább aludni.

Franciaágy matrac, bio matrac

A forgatás nehézsége leginkább a biomatracoknál jelentkezik. Egye-egy ilyen matrac súlya franciaágy méretben elérheti a 70kg-ot is. Az ilyen matracokat egyedül vagy idősebbeknek nehéz forgatniuk. Ha nincs segítségük ezekből érdemesebb az egyszemélyes megoldást választani.

Allegro Duett matrac

Némely esetben a párok közti jelentős súlykülönbség, vagy eltérő alvási szokások indokolják a két különálló matrac használatát. Általában a hölgyek jobban szeretik a puhább matracokat a férfiak inkább kemény matrac pártiak. Erre az esetre több olyan matracot is kifejlesztettünk amiknek azonos a magasságuk, jól illenek egymáshoz, de különböző keménységűek.

Az Allegro Duett matrac abban az esetben tökéletes választás, ha a párok a különböző keménységű matracokat szeretik, de franciaágy matrac mellett szeretnének dönteni. Ez egy olyan típus aminél nem kell kompromisszumot kötni. Az Allegro Largo és az Allegro Vivo matracunkat ötvözve alkottuk meg a Duett típus ami az előző két matracot jelenti.

A matrac belső magját képező extra magas, erősített táskarugó 7 ergonómiai zónára osztott. Vivo és Largo matracunk magasságuknak köszönhetően megkönnyítik az ágyból ki- és beszállást, távolabb kerülünk az alsó hidegebb és porral telítettebb légrétegtől. A matracot olyan ágyakba ajánljuk, ahol a matrac magassága nem takarja el a fejvéget.