Biomatracok

A biomatracok latexből (habosított kaucsuk) és általában valamilyen vastagságú kókuszháncs rétegből állnak. Az ilyen matracok legfontosabb tulajdonsága az arányos alátámasztás képessége. Ez azt jelenti, hogy minden testrész alatt egy kicsit más a matrac keménysége. A leggyakoribb, hogy az ilyen matracokat hét különböző keménységű részre tagolják. (7 zónás) A zónásításnak köszönhetően a testrészek, különböző súlyuknak megfelelően vannak alátámasztva, további előny, hogy a latexhab állagánál fogva jobban követi a test formáját mint egy rugós matrac, ezáltal nagyobb felületre osztja el a terhelést.

Kókusz matracok

Talán ez a legtermészetesebb anyag. A kókuszrost sok jó tulajdonsággal rendelkezik. Erős tartást biztosít nagyon jó a szellőzése, így nem lehet izzadni rajta, valamint a nedvességet is könnyen átengedi, és nem szívja magába, ezért előszeretettel készítenek belőle gyerekmatracokat is. Újszülött kortól ajánlható, legjobb az átlatexált változat, mely átmosás után 2- 3 órával szobahőmérsékleten megszárad.

Memory foam matracok

A memory habbal ellátott matracok az egészség és az élvezet páratlan egyéválása! A hőre lágyuló memory hab gyógyászati szempontból is a legideálisabb választás. A test melegére reagáló felület minden alkathoz optimálisan igazodik. A nyomáspont nélküli alátámasztás biztosítja a bőr alatti vérkeringés zavartalanságát, ezért az alvás közbeni fekvés pozíció váltások száma a töredékére csökken(pihentetőbb alvás). Porózus szerkezetének köszönhetően a felesleges hőt és párát a testtől elvezeti. A leghosszabb várható élettartamú anyag. A memory kifejezés a rendkívül hosszú, akár 20 év felett tartó alakvisszanyerő képessézgre utal.

Latex matracok

Kitűnő matrac alapanyag. Nagyon jó pontrugalmasság jellemzi ezeket a matracokat, az általában több zónás szerkezetük miatt szinte tökéletes az alátámasztás is. Mindenképpen kell alá rugalmas rács. Elsősorban kisebb súlycsoportba tartozóknak ajánljuk, akin jól eloszlik a súly. A tisztán latexból készült matrac a leghatékonyabb az arányos alátámasztás szempontjából. Ebben az esetben a teljes keresztmetszet hasznos és a kókusz réteg nem csökkenti a hatékonyságot.

Hideghab matracok

Kevert, vagy teljesen szintetikus származékú habanyagokból készült matracok. Ezeket az anyagokat úgy fejlesztik ki, hogy megfeleljenek a legkülönbözőbb szempontoknak is: pontrugalmasság, formatartó képesség, megfelelő keménység, szellőzés, teherbírás, élettartam vagy tartósság.

Rugós matracok

A hagyományosnak tekinthető matractípus, mely számtalan előnnyel rendelkezik. A legelterjedtebb a bonellrugós változat. A modern technológiai fejlesztésnek köszönhetően a magas komfort élményt hosszan, akár 10 év feletti élettartammal is elvárhatjuk. Bevált megoldás a táskarugós (zsákrugós) kialakítás melynek előnye, hogy a rugók ezekben szabadon mozoghatnak. Ennek köszönhetően a matrac felülete jobban idomul az ember alakjához, nagyobb felületen osztja el a terhelést. Ezek a matracok kiválóan alkalmasak zárt felületre, akár földre is lehet tenni. Üregességük miatt nem füllednek be! 

Share This