Milyen gyerekmatrac az ideális?

Szerző: nov 29, 2018

Nem véletlen, hogy szinte minden gyerekmatrac tartalmaz egy kókuszréteget. Ennek több oka is van: egyrészt a kókuszban nem tud megtelepedni sem az atka, sem más kórokozó, így a még fejletlen immunrendszernek kevesebb külső fenyegetéssel kell megküzdenie. Másrészt ez a réteg megfelelő alátámasztást ad már a legkisebbeknek is.

Gyerekmatrac a gyermek koroknak megfelelően

  • Újszülöttől-4 éves korig: mindenféleképpen a tiszta kókuszmatracot ajánljuk, ez biztosítja a kellő alátámasztást a gerincnek. A tiszta kókuszmatrac akár a zuhany alatt is kimosható, így a nagyobb balesetek nyomait is könnyedén eltüntetheti.
  • 4-10 éves kor között: a habbal kombinált kókusz matrac az ideális választás, ebben a komfortréteg megfelelő vonalvezetéssel látja el a test alátámasztását. A habréteg megfelelően engedi belesüllyedni a matracba a vállat és a csípőt, viszont eközben a kókusz biztosítja a derékrész alátámasztását, így szintben tartva a gerincet alvás közben.
  • 10 éves kor felett már kialakulnak az egyedi alvási szokások, így ebben a korban már bevonhatjuk a gyermeket is, és hagyhatjuk, hogy ő válassza ki, hogy melyik matrac a legkényelmesebb számára.

Minden gyerekmatrac amit gyártunk orvosok által bevizsgált, ajánlott típusok. Mind a három Rottex gyerekmatrac egészségpénztári számlára elszámolható.

Gyerekmatracból készleten nem tartunk, minden esetben 3 hetes gyártási idővel kell számolni.

Rottex gyerekmatrac