Rottex matrac alapanyagok

Rottex matrac alapanyagok

Bonnellrugós matracok: a matracokban található bonell rugózat különlegesen edzett német acélból készül, amely páratlan rugalmasságot és hosszú élettartamot biztosít.

Kókusz: a kókuszrostokból nemezeléssel kialakított természetes anyag, amely kiváló nedvesség és légáteresztő képességével hozzájárul a természetes alvás kényelméhez. A kókuszrost igen erős szilárdságával a gerincoszlop optimális alátámasztását biztosítja.

Táskarugós matracok: legfőbb előnye, hogy a benne lévő rugók külön és egymástól függetlenül képesek mozogni. Csak erre a rugótípusra jellemző a pontelasztikusság, amelynek lényege, hogy a matrac rugózata csak ott és olyan mértékben süllyed le, ahol és amilyen mértékben a teher nehezedik rá.

Vatelin: a vatelin szerkezetéből adódóan közismerten jó hőtartó tulajdonságokkal rendelkező anyag. A steppelés által kialakított klímacellák fenntartják az ideális testhőmérsékletet.

Szőtt matracszövet: modernt technológiával készült sűrű szövésű import matracszövet, amely a matrac külső borítását adja. Ez a minőségi erős szövetborítás hozzájárul a matrac élettartamának növeléséhez.

Aircell: nagy rugalmasságú, rendkívül jó alaktartó képességű és rendkívül tartós anyag. Az Aircell matrac egyedülálló mikro cellás felépítése, azonnal reagálva veszi fel testének minden görbületét, ezáltal megelőzi a kényelmetlen nyomáspontok kialakulását.

Gyapjú: természetes anyag, ami száraz érzetet kelt, antireumatikus és formatartó. Egyedülálló hőmérséklet szabályzó képessége révén nagyon jól megtartja a test melegét. Speciális nedvszívó tulajdonsággal rendelkezik, saját súlyának harmadáig képes felvenni anélkül, hogy nedvesnek éreznénk.

Antidekubitusz réteg: azon túl, hogy tökéletesíti a test alátámasztását, masszírozó hatást biztosít, amely a stressz oldásban, ellazulásba. Meggátolja a felfekvést.

Kókusz ortopéd zóna: a matrac középső részében kialakított rugalmas alátámasztás erős kókuszrostokból készült, amely biztosítja a gerincoszlop optimális tartását. Az ortopéd matrac zóna a gerinc deréktáji ívelt részét úgy támasztja alá, hogy annak természetes tartása alvás közben is megmarad. Ezzel hozzájárul a gerinctáji fájdalmak csökkentéséhez és a zavartalan pihenéshez.

Heterogén memory foam: egy speciális eljárással készített tömörített anyag. Készítésekor a ledarált alapanyagot ragasztva préselik, ezáltal egy ömörebb, merevebb anyagot kapunk, amely szintén követi a test formáját, de kevésbé süppedősen.

Heterogén latex: egy speciális eljárással készített tömörített anyag. Készítésekor a ledarált alapanyagot ragasztva préselik, ezáltal egy tömörebb, merevebb anyagot kapunk, amely szintén követi a test formáját, de kevésbé lágy testbefogadást tesz lehetővé.

5 zónás matrac / 7 zónás matrac: az 5-7 matrac zónának köszönhetően minden testrész megkülönböztetett figyelmet kap, az általa megkívánt alátámasztásban részesül, így a gerincoszlop megtartja alvás közben is az ideális formáját.

Aloe Vera matrac szövet: ezek a matrac szövetek Aloe Vera kikészítést kapnak, amelynek köszönhetően a testtel való érintkezés során az Aloe kifejti jótékony hatását. Az Aloe Vera a liliomfélék családjába tartozó növény. Védelmet nyújt a baktériumok, gombák ellen, frissítő, nyugtató, regeneráló hatású, kellemes illatú. Elhárítja a testszag matracba szívódását.

Vákuumcsomagolás: a vákuum matracok korszerű, nagy rugalmasságú hab alapanyagokból készülnek. A matracok a vákuumcsomagolás révén rendkívül könnyen szállíthatóak.

Cipzár: hozzájárul a matrac higiéniájának a növeléséhez azáltal, hogy a matrac szövete levehető és mosható.

Memory foam: nyitott sejtszerkezetű különleges nyomáseloszlató tulajdonságokkal bíró anyag. A Memory foam egyedülálló módon erős és gyengébb igénybevétel esetén is visszanyeri eredeti formáját. A testsúlyt a Memory foam részecskéi egyenlő arányban osztják szét, megakadályozva, hogy a test kiemelkedő részeire nagyobb nyomás jusson. Alváskutatók bebizonyították, hogy egy éjszaka alatt az ember kb. 80-150 alkalommal mozdul meg Memory foam matracon fekve ez a szám 8-10-re csökken. A gerincnek tökéletes alátámasztást ad, miközben nyomáspont nélkül érintkezik a testtel. Így állandó marad a sejtek oxigén és tápanyagellátása.

Latex: az utóbbi időben, az alváskultúrában igen megkedvelt, rugalmas és formatartó anyag. Speciális kialakítása és anyagszerkezete révén jól szellőzik. Antiallergén és higiénikus, por és baktériummentes. Legfőbb tulajdonsága a kiemelkedő rugalmasság, pontelasztikusság. Ez azt jelenti, hogy csak ott és annyira süllyed le, ahol és amilyen mértékben a teher nehezedik rá, biztosítva ezzel a gerincoszlop ideális vonalvezetését.

Magasság: a matrac teljes magassága.