TÁJÉKOZTATÓ A JÓTÁLLÁSI JOGOKRÓL

Az 1 év kötelező jótállási időn felül a ROTTE Group Kft., mint a termék gyártója további garanciát vállal az alábbiak szerint:
+ 9 év gyártói garancia a Classic és Allegró termékcsalád esetében a fém rugótest törésére és a matrac magasságának 3 cm-nél nagyobb megsüllyedésére vagy az oldalak kidőlésére.
+ 6 év gyártói garancia a Fitt és Bio termékcsaládok estében a tűzött kókusz belső szerkezetének maradandó alakváltozásából adódó a matrac magasságának 3 cm-nél nagyobb megsüllyedésére, kivéve a Gyerek matraccsaládba tartozó termékekre, melyekre a + gyártói garanciavállalás 4 év.
+ 6 év gyártói garancia Bio, Vákuum és Topper termékcsaládok esetében PUR AIRCELL, hideghab (HR), latex, memória hab matracmag maradandó alakváltozásából adódó a matrac magasságának 3 cm-nél nagyobb megsüllyedésére, kivéve Topper családba tartozó termékeket, melyekre + 4 év gyártói garancia érvényes.
A matrac használati értéke évente 10%-kal csökken, így az egyéves teljes körű garanciát követően a vásárlástól számított második évben a vételár 20%, a harmadik évben a vételár 30%, negyedik évben a vételár 40%, stb., mint vásárlói önrészt (vevői hányad) kell figyelembe venni.
A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.
A jótállási és szavatossági jogok kizárólag Magyarország területén belül érvényesek.
Ha a fogyasztó a termék meghibásodása miatt a vásárlástól számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a Gyártó/Forgalmazó vállalja a terméket kicserélését, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza. A csereigény a Vásárló egyedi megrendelésére gyártott termékek esetében nem érvényesíthető.
A matracokat érintő garanciális problémákat – a Gyártó döntése alapján- javítással vagy cserével szüntetjük meg. Ha modellcsere miatt a típus nem elérhető, vele azonos kategóriájú terméket kínálunk fel. Termékcsere esetén a garanciaidő elölről kezdődik, egyéb esetekben (matracmag csere, huzat csere/javítás, stb.) a garancia futama nem szakad meg, nem kezdődik elölről.

 

NEM VONATKOZIK A JÓTÁLLÁS AZ ALÁBBI ESETEKRE

Ha a hiba káresemény következménye
Ha a terméken idegen személy, vagy a vásárló átalakítást, javítást végzett
Nem rendeltetésszerű használatból eredő károsodás esetén (a használati útmutatóban előírtaktól eltérő használat, pl.: szakszerűtlen tisztítás stb.)
A jótállási jegyen feltüntetett olyan hibákra, melyekért a vásárló árengedményt kapott
Ha a termék használata során természetes tömörödés tapasztalható, melynek mértéke a matrac felületén mérhető és max. 3 cm.
Ha a termék mérete a gyártási folyamatból adódó tűréshatárba esik, melynek mértéke magasság esetében +0/- 1 cm, hosszúság és szélesség esetében +0/- 2 cm.
A komfortérzetből adódó reklamáció nem tartozik sem a jótállás, sem a szavatosság körébe!
használat során a matrac borító szöveteinek „bolyhosodása” előfordulhat, azonban ez a termék minőségét nem befolyásolja.
a matrac borító szöveteinek szálkihúzódása sem minősül garanciális eseménynek, ez a termék minőségét nem befolyásolja.
Az ágybetét huzatának kismértékű (max.: 1 cm) nyúlása lehetséges.
A LATEX termékeink gumi szagúak lehetnek, mely az anyagra jellemző tulajdonság. A szag intenzitása szellőztetéssel csökkenthető
A PUR AIRCELL, vákuum, hideghab, latex, memory foam tulajdonságai (pl. rugalmassága) – alapanyaguk természetéből adódóan –használat során idővel változhatnak.
Amennyiben az Ön matraca vizelet, vér vagy egyéb anyaggal szennyezett, higiéniás okokból a garanciális igényét nem áll módunkban teljesíteni.

Share This